KAZANDIK

23.02.2022 403

Okulumuz Erasmus+ ve E-twinning Ekibi öğretmenleri tarafından Kasım ayında yazımı tamamlanan ve başvurusu gerçekleştirilen Ka210 Okul Eğitimi Küçük Ölçekli Hareketlilik kapsamında Malta'dan Fortini Learning Support Centre koordinatörlüğünde projemiz Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzun ilk Erasmus+ Projesi olması bakımından oldukça önemli olan bu proje yıllardır en çok üzerinde çalıştığımız konulardan birisi olan ve oldukça başarılı sonuçlar almaya başladığımız "Çok Uluslu Okul" ve "Göçmen Öğrenci Entegrasyonu" konularını destekler niteliktedir. Projemiz 2021-2-MT01-KA210-SCH-000048931 No'lu "Our Real Power is "Multinationality" (Bizim Gerçek Gücümüz Çokulusluluk) Malta Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimizin katılacağı hareketlilik Mayıs ayında Malta, Ekim ayında Slovakya'ya olacak şekilde planlanmıştır. Adı geçen ülkelerden öğretmen ve öğrenci misafirler de okulumuzu Kasım ayında ziyaret edeceklerdir. Yapılacak hareketlilikler 6 gün sürüp, hem kültürel değerlerin paylaşımı hem de öğrenci ve öğretmenlerimizin birlikte öğrenmelerini destekler nitelikte dizayn edilmiştir. Hareketliliğe katılım için bir çok kriterin ölçüldüğü testler uygulanmış ve güvenilir geçerli bir sonuca ulaşılmaya çalışılmıştır.

Projemizin okulumuza bambaşka bir atmosfer katması beklenmektedir. Avrupa değerleri, okulumuz vizyonuna girecek ve bundan sonra da Erasmu+ fırsatları konusunda bir çok çalışma yapılacaktır. Yapılacak hareketlilikler sonrasında yapılacak yaygınlaştırma çalışmalarıyla bu fırsatlar tüm ilgili yaş gruplarına, ilçemizdeki diğer okul ve paydaşlara anlatılmaya çalışılacaktır.

16-02-202216-02-202216-02-202216-02-202216-02-2022