Türkiye Hareketliliği

28.01.2023 269

Projemizin ikinci hareketliliği kapsamında Malta ve Slovakya'dan öğrenci ve öğretmenler ülkemize gelmişlerdir. 15 Ekim 2022 tarihinde konuklarımız Gaziantep Havaalanından İngilizce Öğretmeni Cem Sabri Gevinç ve Proje Koordinatörü Ufuk Özyıldırım tarafından karşılandı. Projemizin Türkiye ayağında ilk gün konuklarımız Gaziantep'in yöresel mahallelerinde gezdirildi. Tarihi Gaziantep Kalesi ziyaret edildi. Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Çarşısında şehrimizin bakır işçiliği tanıtıldı. Katılımcı öğrenci ve öğretmenler bakış işleme sürecinde katılarak eşsiz deneyimler yaşadılar. Ardından bölgemizin en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Müzesi ziyaret edildi. Konuklarımıza akşam Gaziantep Kalesi manzarasında kebap tattırıldı.

Projemizin Gaziantep ayağının ikinci gününde Şanlıurfa il merkezine seyahat edildi. Dünya tarihini değiştiren "Göbeklitepe" ziyaret edildi. Çok etkileyici bir tarihi deneyim yaşayan konuklarımız ardından dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan ve dünyanın en eski üniversitesini barındıran Harran'a götürüldü ve Tarihi Harran Evleri ziyaret edildi. Bölgenin kültürünü yansıtan kıyafetler konuklarımız tarafından denendi. Ardından Şanlıurfa'nın lezzetleri denendi ve bir diğer kebap deneyimi de Şanlıurfa'da yaşatıldı. Akşama doğru Batık Şehir Halfeti'ye ulaşıldı ve konuklarımızla tarihin içerisinde Fırat Nehri üzerinde bir tekne turuna katıldık. Eşsiz manzaralar eşliğinde yöresel oyunlarımız oynandı ve konuklarımız da bizlere katılarak olağanüstü bir ortam yaratıldı.

Hareketliliğin 3. Gününde farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı toprak olan Hatay ziyaret edildi. Konuklarımız güne dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi ile başladı. Ardından şehir merkezine gidilerek Habib-i Neccar Camii ziyaret edildi. Öğle yemeğini Gastronomi Evi'nde yiyen konuklarımız Hatay'ın zengin mutfak kültürü ile tanıştı. Konuklarımız Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından EXPO2021 alanında karşılandı ve alan Belediye Başkanı eşliğinde gezildi. Ardından konuk öğrenci ve öğretmenler Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın odasında ağırlandı ve kendilerine özel hediyeler takdim edildi. Konuklarımız günü Harbiye Şelalesinde sonlandırdı. Ayrıca konuklarımıza Hatay künefesi de tattırıldı.

Hareketliliğimizin 4. Ve 5. Günleri okul etkinlerimiz için ayrıldı. Okulumuza gelen konuklarımız için karşılama programı hazırlandı. Çiçeklerle karşılanan misafir öğrenci ve öğretmenlerimizle İstiklal Marşları okundu ve ülke tanıtım videoları izlendi. Ardından Okul Müdürümüz Bayram Telli'nin odasında tüm konuklar ağırlandı ve onlara Türk Kahvesi sunumu yapıldı. Sıcak sohbet ardından sınıf ziyaretleri gerçekleştirildi ve konuk öğrenci ve öğretmenlere Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından kütüphanemizde drama çalışmaları yapıldı. Tüm katılımcı öğrenci ve öğretmenler ile okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımlarıyla okul bahçemize proje adımız ile "Proje Hatıra Bahçesi" kuruldu ve zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Okulumuzun hemen yanında bulunan uygulama camiine geçilerek katılımcı öğrenci ve öğretmenlere Cuma Namazı izlettirildi ve İngilizce olarak hutbe metni verildi. Öğleden sonra sportif etkinliklerle öğrencilerimiz eğlendi ve stres attılar. Ardından ekibimiz ve konuklarımızla beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin makamında ziyaret edildi. Bu sıcak ve samimi sohbet ardından ilçemiz mesire alanı İdilli'de piknik düzenlendi. Hareketliliğimizin son gününde okulumuzda drama ve Erasmusdays etkinlikleri yapıldı. Tüm hareketlilik çalışmaları değerlendirildi ve Katılım Belgeleri ve yöresel hediyelikler katılımcılara takdim edildi. İlk anından son anına kadar tüm katılımcıların tarihe, kültürel ögelere doyduğu bir hareketlilik oldu.

28-01-202328-01-202328-01-2023

18-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-202218-10-2022