OKUL KANTİN İHALESİ 2024

İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine ait kantinin üçüncü kişilere kiraya verilmesi işi 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 3. fıkrasına göre oluşturulan ihale komisyonunca, 08/09/1983 tarihli ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51. maddesinin (g) fıkrası gereğince "Pazarlık Usulü" ile ihale edilecektir.

23.02.2024 152

T.C.

İSLAHİYE KAYMAKAMLIĞI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine ait kantinin üçüncü kişilere kiraya verilmesi işi 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 3. fıkrasına göre oluşturulan ihale komisyonunca, 08/09/1983 tarihli ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51. maddesinin (g) fıkrası gereğince "Pazarlık Usulü" ile ihale edilecektir.

1)     İDARENİN

a)     Adı                                  : İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

b)     Adresi                              : Fevziçakmak Mah.Hatay Bul.No:259İslahiye Gaziantep

c)     Telefon No                       : 0(342) 323 2446

d)     Elektronik posta adresi     :islahiye@meb.gov.tr

2)     İHALE KONUSU İŞİN

Metin Kutusu: a)	Niteliği
b)	Yapılacağı yer
c)	Başlama tarihi
d)	İşin süresi
1 (Bir) Adet Kantin Kiralama (İşletme) İşi

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sözleşme imzalandıktan sonra kantinin (işletme yerinin) fiilen istekliye (kantinciye-kiracıya) teslim edildiği tarih

Herhangi bir fesih nedeni olmadığı takdirde fiilen teslim edildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıldır.

3)     İHALE EDİLECEK OKUL KANTİNİ

a)     Okulun Adı                                                              HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

b)     Yıllık Muhammen Bedel         18.000(onsekizbin)TL.

                                                                                               (9 aylık hesaplanacaktır.)

c)     Geçici Teminat Bedeli         3.600 (üçbinaltıyüz)TL.

c)     İhalenin Yapılacağı Tarih/Saat                                          04.03.2024  Pazartesi günü saat: 10:00

d)     İhalenin Yapılacağı Yer                                                       İslahiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü Odası

e)     Öğrenci Mevcudu                                                                 186

f)      Kantin Alanı                                                                     20 m2

4)       İHALEYE KATILACAK İSTEKLİLERDE (Kantincide) ARANACAK ŞARTLAR

a)     T.C. vatandaşı ve kanuni ikametgaha sahip olmak.

b)     Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

c)     Başka bir kantin işletiyor olmamak

d)     İhaleye tüzel kişiler alınmayacak, sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı taahhüt eden gerçek kişiler kabul edilecektir.

e)     Herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alınmış Sağlık Raporuna sahip olmak.

g)   En az ilkokul mezunu olmak.

h)Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında i) İhaleye isteklinin bizzat kendisi veya noterden tasdikli vekaletnameye haiz vekili katılacaktır. ı) Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir ve temlik yapılamaz.

5)     İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR

a) İhaleye Komisyon Başkanı ve üyeleri ile okul aile birliğinin yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve bunların ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları katılamazlar.

b) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı kanunun cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar başlıklı ikinci kısmının altıncı bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkum olanlar ihaleye katılamazlar. )

c) Son (1) Bir yıl içerisinde üzerine okul kantini ihalesi yapılarak sözleşme imzalayan isteklilerden sözleşme hükümlerine uymadığı için Okul Aile Birliği tarafından sözleşmesi fesh edilen kişiler bu ihaleye katılamazlar. (Katılsalar dahi evrakları değerlendirmeye alınmayacak ve iade edilecektir. Herhangi bir şekilde katılıp kazanan ve bu durumu sonradan tespit edilen kantincinin sözleşmesi derhal tek taraflı fesh olunacaktır.)

d) Son (1) Bir yıl içerisinde kantin ihalesine katılıp taahhüdünden vazgeçen, sözleşme imzalamadığı için ihaleden men yasağı alan istekliler ihaleye katılamazlar.

e) İhalelere katılmaktan men yasağı almış olanlar ihaleye katılamazlar.

f) Vergi borcu bulananlar ihaleye katılamazlar.

g) İhaleye tüzel kişiler alınmayacak, sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı taahhüt eden gerçek kişiler kabul edilecektir.

h) Esnaf odasında adına kayıtlı okul kantini işletmesi olanlar ihaleye katılamazlar.

6)     İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK EVRAKLAR

a)     Nüfus cüzdanı fotokopisi

b)     Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten alınan İkametgah Belgesi. (İhale ilan tarihi itibariyle Son 6 (altı Ay) içinde

c)      Tebligat adresi.

d)     Cumhuriyet Savcılığından veya e-devletten alınan sabıka kaydının olup olmadığına ilişkin Adli Sicil Belgesi.

(İhale ilan tarihi itibariyle Son 6 (altı Ay) içinde alınmış olacaktır)

e)      Herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alınmış Sağlık Raporu. (İhale ilan tarihi itibariyle Son 6 (altı Ay) içinde

f)      Öğrenim belgesi aslı veya sureti (en az ilkokul mezunu olmak)

g)       Başka bir kantin işletmediğine dair belge. (İhale ilan tarihi itibariyle 15 (onbeş) gün içinde alınmış olacaktır) (İstekliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden herhangi bir okulda kantin işletmediğine dair belgeyi; geçici teminat ile ilçe payı yatırıldıktan sonra dilekçelerine dekontlarını ekleyerek alacaklardır.)

Not: Üzerine kantin olmadığına dair belgeyi başvuru yaptıktan sonra yanlızca aynı gün içerisinde 1 (bir) defa alabilir.

h)       Vergi dairesinden alınan vergi borcu olmadığına dair belge.

ı) İhalelere katılmaktan men yasağı olmadığına dair Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odasından alınacak belge

i)         Kantin İşletmeciliği Mesleki Yeterlilik Belgesi: 05/06/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliği alanında alınmış Ustalık Belgesi/İşyeri Açma Belgesi sahibi olması şartı aranır; Ancak, isteklilerin hiçbirisinde Ustalık Belgesi/İşyeri Açma Belgesi bulunmaması durumunda Kalfalık, Kurs Bitirme Belgelerinden en az birine sahip olması gerekir. (Belgenin aslı veya ihaleden önce belgenin aslını ihale komisyonuna sunup, "Aslı İdarece Görülmüştür" kaşeli ve imzalı belge fotokopisi)

k)Muhammen bedelin % 20' i oranında komisyonca tespit edilen ve yukarıda belirtilen geçici teminat miktarını

İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ziraat Bankası Merkez Şubesi (TR41 0001 0002 8028 1039 5150 23) nolu hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.

(Dekonta açıklama olarak; İhaleye giren şahsın adı soyadı, ihalesine girilen okulun adı ve "geçici teminat bedeli" olduğu yazdırılacaktır.)

l)         Şartname doküman bedeli alındı dekontu. İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Merkez Ziraat Bankası Şubesi nezdindeki TR41 0001 0002 8028 1039 5150 23 (Dekonta açıklama olarak; İhaleye giren şahsın adı soyadı, ihalesine girilen okulun adı ve "şartname bedeli" olduğu yazdırılacaktır.)

m)İstekli tarafından imzalanmış idarece düzenlenen Kantin İhale Şartnamesi

o) Gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olacağını taahhüt ettiğine dair taahhütname belgesi.

Not 1: İhale evraklarını teslim tarih aralığı ve saati :              22.02.2024        01/03/2024. Saat:17:00 'dir

Not 2: İhale günü Komisyonunca, evrak incelemesi yapıldığında eksiklik tespit edilenler ihaleye alınamayacaklardır.

Not 3: İhaleyi kazanan kiracı taahhüt etmiş olduğu (1,2 ve 3) sözleşmeyi imzalamaması halinde vergi borcu olarak ödeme yansıtılacak olup 2. veya 3. sıradaki kazananların sözleşmeyi imzalamaması halinde ilk 3 teklifi verenlere borç pay edilir. Ancak;1. 2. veya 3. sözleşmeyi imzalaması halinde diğer borç çıkarılmaz

7-                  İHALEYİ KAZANAN İSTEKLİNİN(Kantincinin) UYMASI GEREKEN ŞARTLAR.

1-             İşletme hakkı verilen yerler genişletilmeyecektir.

2-             İhaleyi kazanan istekli (kantinci) 19.03.2024 tarihi mesai bitimine kadar sözleşme yapmak üzere

idareye müracaatta bulunmadığı takdirde % 20 oranındaki geçici teminatı Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 14.05.2009 tarih ve 2548 sayılı emirleri gereği İslahiye Mal Müdürlüğüne yatırılarak Genel Bütçeye irat kayıt edilecektir.

3-             İhalede en yüksek teklifi veren istekli(kantinci) sözleşme imzalamaz ise, en yüksek teklifi veren ikinci, ikincide imzalamaz ise üçüncü istekli(kantinci) ile sözleşme imzalanacaktır.

4-             İhalede en yüksek ikinci ve üçüncü teklifi veren isteklinin(kantinci) geçici teminatı en yüksek teklif vererek ihaleyi alan istekli(kantinci) ile sözleşme imzalanıncaya kadar iade edilmez.

5-             İhalede en yüksek teklifi veren üç istekli(kantinci) de süresi içinde sözleşme imzalamaz ise geçici teminatı gelir kaydedilecek ve kendilerine ödenmeyecektir.

6-             İhaleyi kazanan istekli(kantinci) Okul Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği tarafından imzalanacak sözleşme özel hükümlerine uymak zorundadır

7-             Tahmin edilen bedelin tespitinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanun’un 74.maddesi gereğince çıkarılan ilgi b yönetmenlik hükümleri ile Okulun açık olduğu 9 aylık süre dikkate alınacaktır.(Şubat ayı yarım alınacak olup, Haziran -Temmuz-Ağustos aylarında ödeme yapılmayacaktır).

8-             İhaleyi kazanan istekli(kantinci) belirlenen yıllık bedelin % 6 sını kesin teminat olarak yatıracaktır.

9-             İhale ve kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harç ve diğer masraflar yüklenici tarafından ödenecektir.

10-          İstekli(kantinci) Okul Müdürü ve Kantin Denetleme Komisyonunun direktiflerine uyacaktır.

11-          Sözleşme imzalayan istekli(kantinci) kantini bir başkasına devir edemez ve kar ortağı alamaz.

12-       İstekli(kantinci) tarafından kantinde çalıştırılacak işçiler sabıkasız olacak, kılık kıyafetleri düzgün olacaktır.Bu işçiler sigortalı olarak çalıştırılacaktır.^ İstekli (kantinci) çalıştıracağı-işçilerin isim ve ikametgah ilmühaberini Okul Müdürlüğüne vermek zorundadır.)

13-       Okul Kantinini alıp zamanından önce fesh eden veya fesh olan, zamanında sözleşme yapmayan isteklinin (kantincinin) teminatları irat kayıt edilecek ve bir yıl süreyle ihalelere giremeyecektir.

İhaleyi alan istekli (kantinci) 1 (bir) takvim yılını doldurmadan sözleşmeyi tek taraflı fesh ettiği takdirde hiçbir hak talep etmeyecek ve bu gibi durumda 1 (bir) yıllık kirayı peşin olarak ödemeyi kabul etmiş sayılacaktır. İstekli (kantinci) söz konusu 1 (bir) yıllık kira bedelini ödemediği takdirde 21/07/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun uyarınca tahsil yoluna gidilecektir.

14-       İhaleyi kazanan işletmeci elektrik ve su aboneliğini 1 hafta içinde yaptırmak zorundadır. Elektrik ve su sayaçlarını ayırmak mümkün değilse istekli (kantinci) süzme sayaç taktıracaktır. Sarfiyat bedeli, ısınma gideri ve % 3 arz bedeli, istekli (kantinci) tarafından ilgili idareye ödenecektir.

15-       Kantin ve benzeri yerlerde satılan ürünlerde, zincir marketlerde satılan ürünlerin fiyatından en fazla %20 kar payı konularak satış yapılacaktır.

16-       Kantin ve benzeri yerlerde satılan ürünlerde; zincir marketlerde ve fiyat tarifesinde olmayan ürünlerde Askeri kantinlerde satılan ürün fiyat tarifelerinin üzerine en fazla %20 kar payı konularak satışları yapılacaktır.

17-       Sözleşmenin uzatılması halinde artış bedeli, Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Tüketici fiyatları endeksi ( TÜFE) ( Oniki aylık Ortalamalara göre % değişim ) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir. Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin faktörlerde önemli ölçüde farklılaşma olması halinde (Öğrenci azalması çoğalması gibi ) Kira bedeli komisyonca yeniden değerlendirilebilir.

18-       İstekli(kantinci) temizlik ve sağlık koşullarına uygun faaliyette bulunacaktır. Gıda maddelerinin hijyen güvenliğinin sağlanması için kırtasiye, temizlik vb. maddeleri ayrı yerlerde satışa sunacaktır. Türk Standartlan Enstitüsünün (TSE) yayımladığı 13275,13284 vb. standart kriterlerine uyacaktır.

19-       İstekli(kantinci) Milli Eğitim Bakanlığının kantin ve benzeri yerler ile buralarda bulundurulacak yiyecek ve içecekler

(10/03/2016 tarih ve 2852893 sayılı genelge) vb. diğer hususlara ilişkin genelge ve düzenlemelere uyacaktır.

20-       İstekli(kantinci) işletme hakkı aldığı yerde hiçbir şekilde “bira” dahil alkollü içki, tütün ve tütün mamulleri ile enerji içecekleri bulunduramayacak ve satışını yapamayacaktır. İstekli(kantinci) kantin ve benzeri yerlerde gıda koteksine uygun öğrencinin ruh ve beden sağlığına faydalı gıda ve içecekler bulunduracaktır.

21-       Okul Aile Birlikleri tarafından bu yerler işletilsin veya işlettirilsin ödeme kaydedici cihaz kullanacak, cihazın kullanılmaması halinde 213 sayılı vergi usul kanununda düzenlenmiş fatura veya perakende satış fişi kullanılacaktır.

22-       İhaleyi kazanan istekli(kantinci) Okul, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün paylarını zamanında ve bir aylık peşin yatıracaktır.

23-       (İhaleyi kazanan yüklenici sözleşmeye müteakip 1 (bir) hafta içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü/ Kantin Şubesine oda kayıt belgesini ibraz edecektir.)

NOT :

1-     İhaleye katılmak isteyenler ihale ile ilgili şartname ve diğer evrakları , İslahiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün

Ziraat Bankası Merkez Şubesi nezdindeki TR41 0001 0002 8028 1039 5150 23 nolu hesabına 500 TL tutarındaki doküman bedelini yatırdıktan sonra dekont 22.02.2024 - 01.03.2024 tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim

Müdürlüğü Kantin Şubesinden temin etmeleri zorunludur.

(Dekonta açıklama olarak; İhaleye giren şahsın adı soyadı, ihalesine girilen okulun adı ve "şartname bedeli" olduğu yazdırılacaktır.

2-      İstekli tarafından, şartnamenin 6. (İhale Komisyonuna verilecek evraklar) maddesinde istenilen belgeler tam ve eksiksiz olarak zarfa konularak ağzı kapatılacak ve zarfın üzerine adı soyadı, açık adresi ve ihaleye ait işin adı yazılarak, zarfın kapatılan kısmı imzalanacaktır. İstenilen belgelerin aslının yerine fotokopilerinin konulması durumunda idare yetkilisine “ASLI GÖRÜLMÜŞTÜR” onayının mutlaka yaptırılmış olması gereklidir.

3-      İhaleye katılmak isteyen gerçek kişiler 6.maddede yer alan belgeleri ilanda belirtilen tarih ve saate kadar İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kantin İhale Komisyonu başkanlığına teslim edeceklerdir. Daha sonra gelen dosyalar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

4-      İhaleye iştirak edenler, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kiralama Sözleşmesindeki genel hükümleri ve kantin kiralama işine ait şartnamedeki genel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar.

5-      İhaleyi kazanan iştirak edenler, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kiralama Sözleşmesindeki genel hükümleri ve kantin kiralama işine ait şartnamedeki genel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş

İŞBU İHALE İLANI : 22.02.2024  01.03.2024 tarihleri arasında saat 17:00' e kadar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili Okul Müdürlüğünün ilan panosunda asılı kalacak ayrıca İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayınlanacak olup, anlaşılmayan hususlarda İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kantin Şubesinden bilgi alınabilecektir.

                                                                                                                                                                                 Mustafa ÇETİN
                                                                                                                                                                              İlçe Milli Eğitim Müdürü

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın