Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler , ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu, din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, kişisel yetenek ve kapasitesinin farkında olan, değişim ve gelişime açık, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; ülkemiz ve dünya geleceğinin inşasına katkı sağlayan, yüksek ahlaki idealleri olan entelektüel derinliğe sahip, basiret ve feraset sahibi öncü nesiller yetiştiren bir “Anadolu İmam Hatip Lisesi” olmak...

Misyon: Geleceği emanet edeceğimiz öğrencilerimize yaşadıkları çağın bilgisini vermeyi ve beceriler kazandırmayı hedeflemek; millî, manevi, ahlakî ve insanî değerlere sahip kendi kültürü ile bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler yetiştirmek...

Başarılar: Kur´an-ı Kerim´i Yüzünden Okuma ve Hafızlık yarışmalarında bölge genelinde, spor müsabakalarında il genelinde önemli başarılar elde edilmiştir.

Saatler: 08.00 - 15.30
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: Arapça - İngilizce
Servis Bilgisi: Öğrencilerimizin bir kısmı taşımalı eğitim kapsamında köylerden servislerle, bir kısmı da ilçe merkezinden özel servislerle okula ulaşmaktadır. Okulumuzun erkek öğrencilere yönelik pansiyonu bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: İlk defa proje kapsamında yer aldığı için okulumuzun LGS puanı bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler: DYK kapsamında kursların yanı sıra okul takımları çalışmaları devam etmektedir. Okulumuzda Spor Kulübü oluşturularak dernek kurulmuştur. Bireysel ve takım sporlarında ilçe ve il düzeyinde başarılar elde edilmiştir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz geçtiğimiz yıllarda 4006 Tübitak Bilim Fuarlarına katılmıştır.
Proje Çalışmaları: Resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve okul paydaşları ile mesleki ve sosyal projeler gerçekleştirilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS AB projesi faaliyeti yürütmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla da öğrenci alınmakta olup 9. sınıflar için 30 kontenjan bulunmaktadır. LGS puanıyla okulumuzun proje kısmına öğrenci alınmaktadır.
Diğer Hususlar: Okulumuzda erkek öğrenciler eğitim öğretim görmektedir. Okulumuzda Suriyeli erkek öğrenciler ile az sayıda Suriyeli kız öğrenci de bulunmaktadır.

Telefon - 0342 869 51 75

Belgegeçer - (342) 869 5175

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://hskaihl.meb.k12.tr

Adres - DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP

Öğretmen :30
Öğrenci :237
Derslik :18
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5453
Yemekhane :3
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulumuz, Hatay Yolu Üzeri Okullar Bölgesi´nde yer almaktadır.

Adres - DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP

Ulaşım Şehir içi dolmuşlar ile ulaşılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 91 km, ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır.