Zümrelerden Öğrencileri Sevindiren Karar

Zümrelerden Öğrencileri Sevindiren Karar

İlk yazılılardan sonra yazılı imtihan sonuçlarını analiz eden öğretmenler, zümre toplantıları yaparak ikinci yazılılarla ilgili yeni bir karara vardılar.

30.11.2018 714

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Zümre Öğretmenleri ilk yazılılar sonrası bir araya gelerek imtihan sonuçlarını değerlendirdiler. Sınav analizi yapan öğretmenler, öğrencilerin sınavlarda ders kitaplarının bir kaç ünitesinden sorumlu tutulmalarına rağmen başarının istenen düzeyde olmadığını gördüklerini dile getirdiler. 

Matematik Zümre Başkanı Durmuş Solak, T. Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Ayşe Gözel ve İHL Meslek Dersleri Zümre Başkanı Ahmet Pişkin, mümkünse bir güne iki yazılı sınavı konulmaması tavsiyesinde bulunduklarını, diğer zümre başkanlarıyla yaptıkları istişarede de bu doğrultuda bir öneri geldiğini kaydettiler. Öğretmenlerin genel kanaati haline gelen bu öneri daha sonra kararlaştırılarak uygulamaya konuldu. Birinci sınavlar iki haftaya yayılarak yapıldığı için öğleden önce bir dersten ve öğleden sonra bir dersten olmak üzere bir günde iki sınav yapılmıştı. İkinci sınavlar için alınan karar gereği sınavlar üç haftaya yayılarak ve günde bir dersten yapılarak tamamlanacaktır.

Alınan kararlardan biri de sınavlarda soruların tamamının çoktan seçmeli ya da tamamının açık uçlu olmaması şeklinde oldu. Doğru-Yanlış, boşluk doldurma, açık uçlu ve çoktan seçmeli türünde tüm soru türlerinin yazılılarda kullanılması kararlaştırıldı. Ancak bu soru türlerinden en fazla üç tanesinin kullanılması, aksi takdirde öğrenciyi olumsuz etkileyeceği, soruların tamamının sadece bir türden oluşmasının ölçme değerlendirmeyi tam anlamıyla yapmayacağı üzerinde duruldu.

30-11-201830-11-201830-11-2018

30-11-201830-11-201830-11-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın