TÜBİTAK 4006´da kalıcı özgün projeler

Okulumuzdaki İslam Bilim Tarih ve Medeniyet Müzesi´nin de altyapısını oluşturan; eğitsel ve kültürel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları 3 yıldır renkli görüntülere sahne oluyor.

21.05.2019 2004

Bilimsel, eğitsel ve kültürel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları 3 yıldır renkli görüntülere sahne oluyor. Bugün, İslam Tarih ve Medeniyet Müzesinin de altyapısını oluşturan projelerin yer aldığı şenlikler ziyaretçilerden yoğun ilgi görmüştü.

Toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, ülkemizin kalkınması ve öğrencilerimizin çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması yönünde yapılan projelere yenilerini eklemek için TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği için Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak gereken başvuru yapılmıştı. TÜBİTAK Proje Koordinatörü Betül Gökçe Güneş tarafından proje hazırlama sürecinin anlatıldığı bir toplantı yapılmış, öğrencilere bir de proje hazırlama aşamalarını anlatan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Kılavuzu dağıtılmıştı.

Ne var ki bu yıl ki projelerimiz TÜBİTAK tarafından bilinmeyen bir nedenle onaylanmadı. Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan işbirliği protokolünce öğrencilerde bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, geçtiğimiz yıl ki program 17 Mayıs Çarşamba günü yapılmıştı.

Onaya Sunulan Projelerimiz:

İHTİYACIMIZ OLAN SAHİH İNANÇ-AYŞE GÖRGEL

ORİGAMİ, MATEMATİK VE BİLİM-EDA SATILMIŞ

HAC İBADETİ- ZAHİDE BÜYÜKBAYRAM

MATEMATİĞİ OYUNCAK ETTİK-DURMUŞ SOLAK

AKTİF KARBONUN KULLANIM ALANLARI-SONGÜL OLDAÇ

GÜNÜMÜZDE DOĞAL BOYALAR-NİLGÜN KILIÇ

ARAPÇA KELİME AĞACI - PINAR KARAKAŞ

OKULLARDA SERBEST KIYAFET UYGULAMASININ ÖĞRENCİLERDE GÖRÜNÜŞ KAYGISI İLE İLİŞKİSİ - MELEK BATTİ

GÜNLÜK HAYATTA İNGİLİZCE -GÖKÇE GÜNEŞ

DEYİM VE ATASÖZLERİNİ RESMEDİYORUZ-TOLGA TATAROĞLU

GAZİANTEP/İSLAHİYE’DE KULLANILAN LAKAPLAR- AYŞE GÖZEL