Suriyeli öğrenciler İmam Hatip Lisesini çok sevdi

Suriyeli öğrenciler İmam Hatip Lisesini çok sevdi

Geçtiğimiz yıla kadar İslahiye Geçici Eğitim Merkezi´nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler, 2 yıldır Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde huzurlu bir şekilde eğitim görüyorlar.

05.01.2019 773

Suriye´deki iç savaştan aileleriyle birlikte kaçarak Türkiye´nin farklı illerine yerleşen öğrenim çağındaki Suriyeli çocuklar, Türkiye´ye olan sevgilerini farklı şekillerde gösteriyor. Geçtiğimiz yıla kadar İslahiye Geçici Eğitim Merkezi´nde kalan Suriyeli öğrenciler, 2 yıldır Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde eğitim görüyorlar.

9. 10 ve 11. sınıflarda eğitim gören Suriyeli öğrenciler, okulda yapılan sosyal faaliyetlere de katılarak Türkiyeli arkadaşlarıyla kaynaşmanın mutluluğu içindeler. Resim sanatıyla ilgilenen öğrencilerden Hatice Zerbo, bayrak, güvercin, kalp, çiçek, asker ve daha birçok farklı figürü resmediyor, Türkiye´yi çok sevdiklerini söylüyor ve İmam Hatip´te okumaktan çok mutlu olduğunu sözlerine ekliyor. 

Yarım kalan eğitimine devam etmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Aya Husrom da "Daha önce kampta kalıyorduk. Kamp imkanları oldukça sınırlıydı. Kamp kapandıktan sonra kira da olsa bir evimiz oldu. İslahiye´de ve Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde olmak çok güzel. Huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Okulumuzu öğretmenlerimizi, Türkiye´yi ve İslahiye´yi çok seviyoruz" diyor. Linda Simhani ise okulda zaman zaman düzenledikleri balonlu ve pastalı partilerden çok keyif aldığını belirtiyor.

Suriyeli öğrencileri sık sık bir araya getirerek uyum eğitimi verdiklerini ifade eden Okul Müdürü Bayram Telli, Suriyeli yardımcı öğretmenlerin desteğiyle okulda verdikleri eğitimin kısa sürede sonuçlarını gördüklerini kaydediyor.

25-11-201825-11-2018

05-01-2019

 

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın