"Acaba teknoloji bağımlısı mısınız?"

"Acaba teknoloji bağımlısı mısınız?"

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından  “Teknoloji Bağımlılığı ve Sosyal Medya Tuzakları” konulu seminer verildi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettikleri seminerlerde sosyal medyanın zararları anlatıldı ve internet bağımlılığı üzerinde duruldu.

17.10.2018 858

Okulumuz Rehberlik Öğretmenleri Yusuf Ziya Koçak ve  İncinur Ergin tarafından öğrencilere “Teknoloji Bağımlılığı ve Sosyal Medya Tuzakları” konulu seminer verildi.

Erkek öğrencilere Rehberlik Öğretmeni Yusuf Ziya Koçak, kız öğrencilere ise Rehberlik Öğretmeni İncinur Ergin tarafından verilen seminerde teknoloji, bağımlılık, teknoloji bağımlığı ve sosyal medya kullanımı hakkında bilgiler verildi. Hacı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Rehber Öğretmenlerimiz Yusuf Ziya Koçak ve İncinur Ergin ülkemizde ve dünyada internet ve sosyal medya bağımlığının ne kadar yaygınlaştığını ve zararlarını gözler önüne serdiler.

Çağımızın son zamanlarda yaygın hastalığı olan internet ve sosyal medya bağımlılığında klinik tedavi boyutlarına varacak vakalarla karşılaşıldığını ifade eden Koçak “Banyoda, lavaboda, yatağınızda telefon elinizden düşmüyorsa, internet ağı olmayan kafeye oturmuyorsanız siz de bir internet bağımlısısınız. Sosyal medya ve sanal ilişki gerçek sosyal ilişkileri bitirdi. Doğru bir amaç uğruna kullanırsak internet ve sosyal medya tabi ki iyi, ama tüm gün internet başında kalmak insanda ruhsal ve psikolojik hastalıklara insanda duruş bozukluğuna yol açar” dedi.

Öğrencilere teknoloji ve internet kullanımı konusunda uyarılarda bulunan İncinur Ergin de “Kesinlikle tanımadığınız kişi ve şahısları sosyal medyadan eklemeyin, özel fotoğraflarınızı asla paylaşmayın. Sahte hesaplar çok yaygın illegal örgütler bunları kullanıp gençlerimizi tuzaklara düşürmektedir. Bunun örneğini çok sık yaşıyoruz. Ailelerinize de uyarılarda bulunun sosyal medyada anne kızlık soyadlarını kesinlikle paylaşmasınlar. Çünkü banka hesapları ve birçok hesapları çalınabilir” şeklinde konuştu.

Ülkemizde 42 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu ifade eden Ergin, sosyal medyanın olumsuz etkilerinden bahsederken insanların birbirinden uzaklaştığını söyledi. Koçak da, gençlerin sosyal medyaya ayırdıkları vakti nasıl değerlendirebileceklerini sorgulayarak, “Günde 1,5 saat sosyal medyaya ayıran bir kişi yılda 540 saat sosyal medyada kalıyor. Bu sürede bir yabancı dili, bir enstrümanı öğrenmek ya da 27 bin sayfa kitap okumak mümkün” görüşlerine yer verdi.

Rehber Öğretmenlerimiz, sosyal medya kullanıcılarının profillerinin tüm ayrıntılarıyla raporlanıp bir veri olarak saklandığını da kaydederek bugün çekilen bir fotoğrafın yıllar sonra karşımıza çıkabileceğini dile getirdi ve sosyal medyanın daha bilinçli kullanılması gerektiğini vurguladılar.

Verimli geçen semineri ilgiyle izleyen öğrenciler de zaman zaman sunuma katılarak paylaşımda bulundular.

17-10-201817-10-201817-10-201817-10-2018

 

17-10-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın