Okulumuza 2 Başkan seçtik

Okulumuza 2 Başkan seçtik

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen Başkanlık Seçimi heyecanı yaşandı.

10.11.2018 757

Okulumuzda 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi.

Okul meclisi seçimleri, 9. sınıftan 12. sınıfa  kadar her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda Okul Temsilciliğine aday isimler belirlendi.

Oy çokluğuyla seçilen 18 sınıf temsilcisinden 7 öğrenci, okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler çeşitli mekanlarda seçmenlerle birebir görüşme fırsatı buldular. 

Tarih Öğretmenimiz Alparslan Sarıçerçi nezaretinde tüm öğrenciler sınıflarında oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 12 C sınıfından Ömer Can ve 11 A sınıfından Abdulkadir Hannawi okul meclis başkanlığına seçildiler.

Koordinatör Müdür Yardımcısı Ufuk Özyıldırım "Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Okulumuzda bu tür çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. İki yıldır Türkiyeli ve Suriyeli öğrencilerimiz adına birer temsilcimiz seçiliyor. Ben her ikisini de tebrik ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve başkanlarımızı kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

10-11-201810-11-201810-11-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın