Namaz bir diriliştir

Namaz bir diriliştir

Araştırmacı-Yazar i Abdullah Yıldız okulumuzda kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı konferans verdi.

11.05.2016 529

Araştırmacı-Yazar i Abdullah Yıldız okulumuzda kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı konferans verdi.

İyilik-Der ve İhsander organizesiyle düzenlenen "Haydi Namaza" konulu konferansa Okul Müdürümüz Abdurrahman Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulumuz konferans salonunda yapılan programda konuşan Yıldız, namazın bizi aşağılanmaktan, hayvanlaşmaktan, aşağıların aşağısına düşmekten, adileşmekten  kurtaran muhteşem bir ibadet olduğunu belirterek "İnsanlar her konuştuğu kelimeden hesaba çekilecektir. . TV’de gördüğüm, cep telefonunda gördüğüm, sokakta canlı olarak gördüklerimin hesabını ben Allah’a vereceğim. Konuştuğumuz her kelimenin sağımızdaki ve solumuzdaki melekler tarafından kaydı tutuluyor. Dilimize sahip olalım. Gözümüze, dilimize sahip olmazsak yangın körüklenir. İyi ki namaz var. Namaz ırmağında hatalarımızı, günahlarımızı yıkatacağız ki o yangın sönsün. Namaz bütün günahları yıkar. Ama nasıl namaz? Ayeti Kerimede ,Yazıklar olsun o  namaz kılanların haline!   Buyruluyor. Yalap şalap bir namaz bizi yangından kurtarmaz.Müslüman kardeşim hakkında su-i zan mı, hüsnü zan mı ediyorum? Gönlimden neler geçiyor. Ben kardeşlerimi sevmek zorundayım Kardeşime buğz edersem bu benim yangınım olur, Allah korusun., Müminler, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. İman etmeyince de cennete giremezsiniz. Yarabbi Mümin kardeşlerimize karşı gönlümüzde en ufak olumsuz bir düşünceye dahi gönlümüzde yere bırakma. Namazlarını huşu içinde kılanlar kurtuluşa ermiştir. Mana olarak , kalbin, gönlün, gözün bir noktaya tesis edilmesine huşu denir. Huşu Allah’ın huzurunda bulunduğunun farkında olmaktır. Ayrıca boş sözlerden, boş işlerden, boşa zaman harcamaktan yüz çevirmektir" dedi.


Namaz bir yangın söndürücüdür

Yıldız konuşmasında özetle şunları söyledi:

Eğer 5 vakit namazımızı kılmazsak yangın bacayı sarar. Bir vakit bile namazın terki, şirkten sonra en büyük günahtır. Çünkü imandan sonra namaz gelir. Bütün peygamberlerin imandan sonra ilk uygulaması namazdır. Kim iman etmişse Efendimiz o kişiye ilk olarak namazı anlatmıştır.Efendimize abdest almayı ve namaz kılmayı  Cebrail (a.s) öğretmiştir. Peygamber  Efendimize ilk iman eden hanımı Hz. Hatice Validemizdir. Hatice Validemiz İslam davası uğruna tüm servetini harcamıştır. Peygamber Efendimizin vefat etmeden öneki son sözleri “Namaza dikkat edin! Namaza dikkat edin! Namaza dikkat edin! “ olmuştur. Namazı bırakmazsanız, Allah’da sizi bırakmaz. Namaza devam ederseniz , Allah’ın yardımı, nusreti,  rahmeti sizinle olur. Allah’ın yardıma ihtiyacı yok, kulların yardıma  ihtiyacı var.
Namaz insanı cehennem yangınından , sakardan kurtarır. Sakar nedir? Sakar cehennemin en korkunç çukurlarından birisidir. Allah  bizleri sakar ateşine yuvarlanmaktan muhafaa eylesin.

Programdan sonra Okul Müdürü Kılıç, Abdullah Yıldız´a İslahiye´ye ve ayrıca okula geldiği için teşekkür etti. KOnferans sonunda tüm öğrencilere "Haydi Namaza" kitabı hediye edildi.

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın