Murat Başkanımız Ödülünü Aldı

Murat Başkanımız Ödülünü Aldı

Okulumuz öğrencisi Murat Kaynar "Ben Başkan Olsaydım Mektup Yarışması"nda dereceye girerek ödülünü aldı.

14.06.2021 667

Okulumuz 11. sınıf öğrencisi Murat Kaynar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde düzenlenen "Ben Başkan Olsaydım Mektup Yarışması"nda dereceye girdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencimiz Murat Kaynar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin tarafından özel olarak tebrik edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen mektup yarışması Gaziantep merkez ve tüm ilçe liselerinde öğrenim gören öğrencileri, güzel Türkçemizi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, onlara toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak adına her şey hayalle başlar denilerek yaşadıkları coğrafyaya dair kurmuş oldukları hayallerini "Ben Başkan Olsaydım" başlığı ile gençlerimizin hayata geçirmek istedikleri projeleri mektup şeklinde yazması şeklinde gerçekleştirildi.

883 katılımcı tarafından mektup gönderilen yarışmada öğrencimiz dereceye girdi. Geçen hafta video çekimleri yapılarak dereceye giren öğrenciler kendi metninden bir bölümü ezbere okudu. Ödül töreninde onlardan bir kolaj yapıldı ve sornasında ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Gençlerin önerilerinin çok iyi olduğunu yol gösterici olduğunu önerilen tavsiyelerin zaten yapılan ve yapılması planlanan şeyler olduğunu söylediler. Öğrencimiz Murat Kaynar'ın özellikle yeşil çevre ve kültürel çalışma önerileri çok beğenildi.   

Ödül töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mektupları okuduğunda çok etkilendiğini aktararak, "Gençlerin fikrini almak için böyle organizasyonlar konusunda kurduğumuz birim çok önemli. Genç bakışı ile yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu sizlerin yorumları ile öğreniyoruz. Bu genç bakışı bizler için çok kıymetli. Şuna çok sevindim ki şehir fikri olarak emin ellerde. Sizin çıkardığınız başlıklar seçilmiş olduğumuz OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu'nun başlıkları. Bizim oraya çağrılmamızın nedeni bir tesadüf değil. 8 başlık var. Bu başlıklarda ekonomiyi ekolojiye dönüştüreceksiniz deniyor. Bu da insana, çevreye saygılı ekonomik kalkınma diyor. Bu artık bir lüks, bir tercih değil bir sorumluluk" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Bayram Telli; "Okul olarak sosyal etkinliklere katılmaya gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 900 öğrenci içerisinde okulumuzun öğrencisi Murat Kaynar'ın derece yapması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencimiz Murat'ı ve rehberlik eden öğretmenimiz Ufuk Özyıldırım'ı tebrik ediyorum." dedi.

Dereceye giren öğrencimiz Murat Kaynar ise duygularını şöyle dile getirdi: "Böyle bir organizasyonda yer almak, dereceye girmek beni çok mutlu etti. Görüşlerimin dikkate alınması ve karşılık bulması dolayısıyla çok gururluyum. Seneye üniversite sınavına gireceğim. Bu yarışmaya girmek ve derece elde etmek hem sınava yönelik hem de üniversite hayalim için motivasyonumu arttırdı. Ödül törenine bana desteklerini esirgemeyen Ufuk Özyıldırım ve Yusuf Ziya Koçak Hocalarımla birlikte geldik. Annem de bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadı. İnşaallah Hukuk Fakültesi'ni bitirip şu an hayalini kurduğum, düşünce aşamasında olan projelerimi gerçekleştirme imkânı bularak vatanımıza ve milletimize faydalı olurum. Başarının sırrı öğretmenlerde saklıdır ve onların desteğiyle daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Okul idaremize, bana destek veren tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum."

14-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-2021

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın