Muhteşem mirasın izleri dersliklerimizde

İslam Kültür ve Medeniyet Tarihinin önemli simalarının isimleri sınıflarımıza isim oldu.

24.04.2019 705

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nin İmam Hatip Liseleri ve ortaokullarında yapılacak etkinlikler çerçevesinde tavsiye ettiği uygulama Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde yankı buldu.

Okulumuz idaresi Kuran-ı Kerim, Arapça, İngilizce, Spor vb. özel sınıflar oluştururken, bir çok dersliğe de İslam bilim, kültür ve medeniyet tarihinin çok önemli şahsiyetlerinin isimlerini verdi.

Mekanların aldıkları isimlerle değer kazandığını dile getiren Okul Müdürü Bayram Telli öğrencilerimi sosyal medyanın ve popüler kültürün esaretinden kurtarmak için günlerinin önemli bir kısmını geçirdikleri sınıflarda ilim ve sanatla bilim ve buluşlarla isim yapmış önemli simaları tanıma, en azından öğrenciler arasında merak uyandırma ve öğrencileri araştırmaya yönledndirme amacıyla böyle bir düzenleme yaptıkarını söyledi.

Dersliklerde İmam Buhari, İmam Ebu Hanife, Farabi, İmam Eşari, İbni Sina vb. bir çok isme yer verildi.

26-04-201926-04-201926-04-201926-04-2019