Mezun Öğrencimiz Hakk'a Yürüdü

Mezun Öğrencimiz Hakk'a Yürüdü

2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan Hannan Yıldız adlı öğrencimiz vefat etti.

03.06.2019 1092

2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencimiz Hannan Yıldız vefat etti. Öğrencilik döneminde hastalık geçiren ve sağlığına tekrar kavuşan Hannan Yıldız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitimine devam ediyordu. Merhum öğrencimize Allah'an rahmet; ailesine ve sevdiklerine sabır niyaz ediyoruz.

Öğrencilik döneminde derslerine giren öğretmenleri Hannan'ın vefatıyla birlikte üzüntüye boğuldular. Onu tanıyan öğretmenlerinden bazılarının yorumları:

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Rahşan Kaya Ardıç; "Bazı insanlar vardır arkalarında bir yad-ı cemil bırakır gider... Hannan Yıldız... İlme adadı hayatını, okulda en gayretli en hevesli öğrencilerimden biriydi. Dersi pür dikkat dinler, sorular sorar araştırır, sorgular... Tenefüslerde herkes dışarıya çıkar, Hannan eline bir kitap alır okur ya da bir öğretmenin yanındadır ona sorular sorar. İslami ilme teveccühünü ve İslami hassasiyetini yıllar sonra bile çok net hatırlıyorum, bir yad-ı cemil oldu kalbimizde. Şu mübarek günlerde ruhunu Rahmana teslim eylemiş, uzun bir hastalık döneminden geçmişti, hiç isyan etmeden hiç okuma gayretini bırakmadan İlahiyat Fakültesi'ni kazanmıştı, çok hevesliydi bu dünyanın geçici olduğunu asıl âlemin ahiret olduğunu idrak ederek yaşayan bir gençti, asıl âleme göç etti. Taziyesinde hakkında öyle güzel şeyler söylendi ki. Allah tüm gençlerimize Hannan'ın hassasiyetinden versin. Onun da mekânı cennet olsun, Rahman cennet gençlerinden eylesin inşallah. Kalanlarına sabır diliyorum."

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Muhammed Erinç; "Ameliyat sonrası sanki yeniden doğmuş gibiydi. Arkadaşları onu parti düzenleyerek karşılamışlardı. Soru sormak ve okumak onun için öğrenmenin temel araçlarıydı. Derslerinde gayet başarılıydı. Son sınıfta girdiği sınavla İlahayat Fakültesi'ni kazanmıştı. Öğretmenlerini arayarak veya sosyal medyadan ulaşarak soru sormaya hep devam etti. Allah Teala, Kur'an'ın indirildiği Ramazan hürmetine Cennet ve cemaliyle müşerref eylesin."

Tarih Öğretmeni Mehmet Sait Sarıkaya; "Her ölüm erkendir... Sevgili Öğrencim Hannan Yıldız vefat etmiştir. Devlet okulundaki ilk öğrencilerimdendi, saygılı, efendi, araştıran, sürekli soru soran biriydi. Dünyayı bize bırakıp gitti ama dünya bize de kalmaz, herkes bir gün gider, kimi erken gider kimi geç gider. Giderken arkada kalanlarda iz bırakmak maharet, marifet, sen giderken içimi yaktın çocuk. Allah’ım sana merhamet etsin, Ramazan günü hatrına makamın cennet olsun, aylardır yoğun bakımdaydın bir şey yemedin içmedin Hz. Muhammed (sav) seni Kevserle karşılasın.. Sözün sükut ettiği yerdir burası. Rabbim merhametiyle kucaklasın seni..."

03-06-201903-06-201903-06-2019

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın