Mevlid-i Nebi´ye muhteşem kutlama

Mevlid-i Nebi´ye muhteşem kutlama

Mevlid-i Nebi Haftası Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde muhteşem etkinliklerle kutlandı. 

18.12.2018 869

Mevlid-i Nebi Haftası Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde muhteşem etkinliklerle kutlandı. İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Hakkı Biçer, Muhammed Erinç, Ahmet Pişkin, Gülsüm İncik, Birgül Erdoğan, Mehmet Erdem ve Zahide Büyükbayram tarafından organize edilen program öğrencilerin birbirinden güzel çalışmalarıyla adından söz ettirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Gülsüm İncik, insanlığın bugün bir değersizlik ve değersizleşme girdabı içerisinde olduğunu ve bize değer kazandıracak yegane kaynak olan ilahi dinin insanlarca değersizleştirildiğini belirterek "Değer üretmeyen bir dindarlık anlayışı hepimizi kuşatmış vaziyette. Onun getirdiği değerlerle insanın dirilmesi, insanın yücelmesi gerekiyor. Neden tevhit ve vahdet, neden bu sene Resul-i Ekrem´in hayatından hareketle tevhit ve vahdet üzerinde duruyoruz? Zira ülkemizde, coğrafyamızda, yurt dışındaki millet varlığımızla beraber üç sorunun cevabını aramaya çalışacağız. İslam´ın özü, ruhu, İslam medeniyetin ayakta tutan yegane iksir tevhit, neden müminler ve muvahhitler arasında vahdete dönüşmüyor? İman neden eman toplumlarını inşa etmiyor, neden güveni inşa etmiyor? İslam neden selamı, barışı gerçekleştirmiyor? Bu üç sorunun cevabı üzerinde bütün camilerimizde, salonlarımızda, ülkemizde ve coğrafyamızda durmaya çalışacağız" dedi.

Konuşmanın ardından okulumuz ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler ve ezgiler izleyenlere tarifisiz duygular yaşattı. Konsept danışmanlığını Müdür Başyardımcısı Mehmet Ünlü´nün, senaristliğini ve yönetmenliğini Hakkı Biçer ve Muhammed Erinç´in yaptığı ayet ve hadisler ışığında hazırlanan kısa filmler, ilgiyle izlendi. Programa ayrıca, şiirler ve hadis gösterileri damga vurdu. 

Programa Okul Müdürü Bayram Telli ile çeşitli okulların idarecileri ve okulumuz öğretmenleri katıldı. Program sonrası Bayram Telli, tertip heyetini ve öğrencileri teker teker tebrik etti.

18-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın