MEB ROBOT YARIŞMASI

MEB ROBOT YARIŞMASI

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen MEB Uluslararası Robot Yarışması, bu yıl 14-18 Haziran'da Şanlıurfa'da "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile düzenlenecek. Salgın tedbirleri kapsamında yarışmaya uluslararası başvuru ve seyirci alınmayacak.

12.02.2021 177

  14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 8-10 Nisan 2020 tarihlerinde Şanlıurfa GAP Spor Salonunda, Şanlıurfa Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Genel Müdürlüğümüz rehberliğinde gerçekleştirilmesi, yarışmanın her türlü iş ve işlemlerinin Şanlıurfa Valiliğince yapılması ilgi (a) ve (b) Makam Onayları ile uygun görülmüştü, ancak dünyada ve ülkemizde de görülen Corona Virüs (COVID-19)'ün yayılımını önlemek adına İlgi (c) Makam Onayı ile 2020 yılında hazırlıklarının bir bölümü yapılan "14. Uluslararası MEB Robot Yarışması" ileri bir tarihe ertelenmesi kararı alınmıştı.

  Yarışma paydaşımız olan TEKNOFEST'in 24-27 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep ilinde yaptığı yarışmalar gibi COVID-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerle seyircisiz olacak şekilde 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın geçen yıl planlandığı ve hazırlıkların yapıldığı Şanlıurfa ilinde GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılması için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

  UNESCO dünya miras listesine alınan 12 bin yıllık geçmişiyle "Tarihin sıfır noktası" olarak adlandırılan Göbeklitepe nedeniyle de yarışmanın teması "Göbeklitepe", slogan ise "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" olarak belirlenmiştir.Y

  Yarışma uygulama kılavuzları, kategori kılavuzları ve iş kalemleri COVID-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz olacak şekilde güncellenmiş olup yarışmaya yeniden başvuru alınacak şekilde planlamalar yapılmıştır. Ayrıca COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl ki yarışmanın ulusal düzeyde olaması ve uluslararası başvuru alınmaması gerekmektedir.

  Makamlarınızca uygun görülmesi halinde, Bakanlığımızca düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının, 14-18 Haziran 2021 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde Ek' te yer alan Uygulama Kılavuzu, İş Kalemleri ve Kategori Kılavuzları doğrultusunda sadece ulusal düzeyde gerçekleştirilmesi ve yarışma giderlerinin ilgili Mali Yılın Uluslararası MEB Robot Yarışması Projesi kaynaklarından ve/veya Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgili ekonomik kodlarına bu amaçla konulan ödenekten karşılanması ve yarışmanın her türlü ödeme iş ve işlemlerinin Şanlıurfa Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yapılması hususlarını olurlarınıza arz ederim.

12-02-2021

Kaynak: https://meb.gov.tr/mebrobotyarismasi/haber/22434/tr

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın