İRŞAD Bülteni´nde Ödüllü Bulmaca Heyecanı

İRŞAD Bülteni´nde Ödüllü Bulmaca Heyecanı

Okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Muhammed ERİNÇ yönetiminde Mesleki Tatbikat Kulübü tarafından aylık periyotlarla çıkarılan İRŞAD isimli bültenin ilk sayısındaki Ödüllü Bulmaca okulda heyecan yarattı.

24.11.2018 1128

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü tarafından aylık periyotlarla çıkarılan İRŞAD isimli bültenin ilk sayısındaki Ödüllü Bulmaca okulda heyecan yarattı.

İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Muhammed Erinç rehberliğinde hazırlanan bültenin ilk sayısında yer alan Ödüllü Bulmaca öğrenciler arasında gündem oluşturdu. Öğrenciler bulmacayı doğru çözebilmek için zaman zaman bilemedikleri soruları öğretmenlerine sorarak bilgiye kaynağından ulaşmak istiyorlar. 

Muhammed Erinç hazırlamış olduğu bulmacalarla derslerin işlenişini de zenginleştirmektedir. Derslerinde kendi hazırlamış olduğu materyalleri kullanmayı sevdiğini belirten Erinç; “Bir bulmaca bazen bir üniteye veya kitaba denktir. Şablonlarının çoğu kendime ait olan çok sayıda ve farklı tarzda bulmaca hazırladım. Hazırlamış olduğum bulmacalar; Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Aylık Dergi, Çocuksu Dergisi, HİS (Herkes İçin Spor) vb. dergilerde yayımlandı. Yaptığım bulmacaların faydalı olması, görselliği ön planda, zekâ geliştirici tarzda ve farklı olmasına özen göstermekteyim. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okutulan kitaplarda maalesef ya hiç bulmaca yer almamakta ya da hep aynı tarz bulmacalar yer almaktadır. Ders kitaplarında farklı bulmacaların yer alması kitaba ve derse ilgiyi artıracağı gibi öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını da sağlayacaktır. En büyük arzum ders kitaplarında farklı bulmacaların yer alması ve hatta okullarda bulmaca dersinin (etkinliğinin) olmasıdır. Çünkü öğrenciler bulmacaları çok seviyor ve zevkle çözüyorlar.

Derslerde öğrenilen bilgilerin kalıcı olması için kazanımlara uygun bulmaca materyalleri kullanan öğretmenimiz Muhammed Erinç, ödüllü bulmacalar hazırlayarak öğrencilerin bulmacalara olan ilgisini daha da artırmaktadır.

İrşad bülteninde yer alan Ödüllü Bulmacadaki şifreyi bulan 3 öğrenciye, Muhammed Erinç hocamız okul kantininden tost ısmarlayacak.  Muhammed Erinç hocamız İRŞAD isimli bültenin öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla aylık yayınlanacağını ve her sayıda farklı ödüller yer alacağını söyledi. 

01-12-2018

24-11-201824-11-201824-11-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın