Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

Dünya engelliler gününde hep birlikte engelleri aşalım.

08.12.2020 320

  İnsan bütün mukaddes dinlerde "değerli" bir varlıktır. Özellikle İslam dini "yaratılmışların en şereflisi/değerlisi" olarak görmektedir. Böylesi bir değere sahip olan insan gerek yaratılıştan, gerekse sonradan birtakım engeller taşısa da yine değerinden bir şey kaybetmiş olmayacaktır. Bizler için gerçek engel insanların kalplerinde bulunan engeldir. Sevgiden , hoşgörüden, merhametten ve empatiden yoksun bir kalp insanı  hem kendisinden hem de toplumdan gerçek manada engellemiş ve uzaklaştırmış olur. O yüzden bizler bedensel engellerimizi aşarak dünyaya umutla bakmalı, onların da toplumumuz birer parçası olduğu bilincini daima diri tutmalıyız.

   Bu kapsamda Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

09-12-202009-12-202009-12-2020

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın