Enerji Haftası

16.01.2022 885

Ülkemizde her yıl 11-18 Ocak Enerji haftası olarak kutlanmaktadır. Enerji tasarrufu konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek için Fizik Öğretmenimiz Tuğba Anaç ve İhl Meslek Dersleri öğretmeninimiz Birgül Erdoğan öğrencilerimize seminer verdi. Öğrendikleri bilgilerden sonra öğrencilerimiz farkında olmadan ne kadar enerji israfında bulunduklarının farkına vardılar.

Fizik Öğretmenimiz Tuğba Anaç: "Enerji tasarrufu için şunlar yapılmalıdır. Kullanmadığınız ektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın. Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın. Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın. Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin. Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın. Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın. Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin. İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın." dedi.

İhl Meslek Dersleri Öğretmeninimiz Birgül Erdoğan: "Yiyip içme, giyim kuşam kısacası her alanda elimizden geldiği kadar tutumlu olmalıyız. "Hazreti Peygamber hadisinde, 'Nehrin kenarında bile olsanız, abdest alırken israf etmeyiniz.' buyuruyor. Bugün dünyada, zaman zaman kendi ülkemizde de su problemlerinin olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz. Barajlarımız yağmur yağmadığında dolmuyor, su sıkıntısını zaman zaman yaşıyoruz. Yani su kullanımında da çok dikkatli olmalıyız, ekmeğin israf edilmemesi noktasında da son derece dikkatli olmalıyız ki ülkemize bir katkımız olsun. Gereksiz harcamalardan kaçınalım ki hem din adına hem tasarruf adına bir mesafe kat etmiş olalım. Nimetleri daha güzel kullanalım. İktisat İslam'ın emridir, tasarruf İslam'ın emridir." dedi.

16-01-202216-01-202216-01-202216-01-202216-01-202216-01-202216-01-2022