Din Öğretimi Tarihini İnceledik

Din Öğretimi Tarihini İnceledik

Seminer çalışmaları kapsamında yer alan "İmam Hatip Okullarında Eğitim – Öğretim" konulu başlıkla ilgili Doç. Dr. Mustafa Öcal'ın "Kuruluşundan Bugüne Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ve Genel Müdürler" adlı kitabını müzakere ettik. 

27.06.2019 452

İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Abdurrahaman Kılıç ve Muhammed Erinç tarafından yapılan kitap tanıtımı ve içerik paylaşımından sonra tüm öğretmenlerin katılımıyla müzakere yapıldı. 

Abdurrahman Kılıç kitap ile ilgili yaptığı genel değerlendirmede şunları söyledi: "İlahiyat Fakültes'nde kendisinden ders alma şerefine nail olmuş biri olarak din eğitimi konusundaki çalışmalar için ömrünü adamış olan Değerli Hocam Mustafa Öcal'ın "Kuruluşundan Bugüne Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ve Genel Müdürler" adlı kitabı din eğitimi ve öğretimi ile ilgili tarihi bilgiler içermesi,  Cumhuriyet dönemindeki din eğitimi ve öğretiminin geçirdiği evreleri, kesintileri, gelişmeleri ve din eğitimi/öğretimi ile ilgili kurulan kurumun ve bu kurumun günümüze kadar olan seyrini, yapılan çalışmaları aktarması bakımından önemli bir eserdir."

Muhammed Erinç ise yapılan müzakereler ile ilgili; "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir okulda görev yapan öğretmenler olarak hem İmam Hatip Liselerinin geçirdiği evreleri hem de bu okulların bağlı olduğu ve şu anda Genel Müdürlük düzeyinde olan kurumun geçirdiği evreleri yakından incelemek ve bilgi sahibi olmak için bir fırsat oluşmuştur. Yapılan müzakereler olumlu yönde ve bilgilendirici olmuştur." dedi. 

 28-06-201928-06-2019

 

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın