Devamsızlık için veliye SMS ve mektup gidiyor

Devamsızlık için veliye SMS ve mektup gidiyor

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve Rehberlik Servisi işbirliği ile devamsızlık konusunda öğrenciler bilinçlendiriliyor. Devamsızlık alışkanlığı olan öğrenciler için velilerle SMS yoluyla ya da birebir görüşerek çözüm yolu bulunuyor. Devamsızlığı 5 gün olan öğrencilere 1. Uyarı, 10 günü geçen öğrencilere de 2. Uyarı mektupları gönderiliyor.

31.12.2018 2537

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve Rehberlik Servisi birlikte çalışarak devamsızlık yapan öğrencilerle birebir görüşmeler yapıyor ve devamsızlıkları asgari düzeyde tutmak için yoğun çaba sarfediyor.

Devamsızlık alışkanlığı olan öğrenciler için velilerle SMS yoluyla ya da birebir görüşerek çözüm yolu bulunuyor. Devamsızlığı 5 gün olan öğrencilere 1. Uyarı, 10 günü geçen öğrencilere de 2. Uyarı mektupları gönderiliyor.

Öğrencileri okula getirecek ve okulda tutmayı başaracak sosyal ve kültürel aktiviteleri arttırmak ve bunun için de okula gerekli fiziksel ve maddi imkanların sağlanması gerektiğine dikkat çeken Rehber Öğretmen Yusuf Ziya Koçak “Sağolsunlar, idarecilerimiz bu konuda bize oldukça yardımcı olmaktadırlar. Okulda sosyal ve fiziki imkanlar her geçen gün artmaktadır. Öğrencilerimizi okulda tutacak ortamlar ne kadar çok olursa biz sonuca daha çabuk ulaşacağız” diye konuştu.

Rehber Öğretmen İncinur Ergin ise problemin çözümünde velilerin, sosyal çevrenin de sürece dahil edilmesi gerektiğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

Sorunun sebeplerine ilişkin daha detaylı araştırmalar yürütüyoruz. Öğrencilere değerlerin önemini kavratıyoruz. Müftülük, diğer kurumlar ve okulumuz arasında işbirliği ve iletişimin sağlanması için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerin motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapıyoruz. Hepsinden önemlisi okulun güvenli bir yer olduğunu öğrencilere anlatarak, korku etkisinin ortadan kaldırma çalışmaları yapıyoruz.

Ergin, mevzuat ile ilgili öğrenci ve velilerinin de bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.

Veliler de okul idaresinin “devamsızlık mektupları”ndan sonra okula daha sık gelerek idareye ve öğretmenlere, yakın ilgileri ve takipleri için teşekkür ediyorlar.

31-12-201831-12-201831-12-2018

 

31-12-2018

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın