Cuma Namazı Görevleri İlk Haftadan Başladı

Cuma Namazı Görevleri İlk Haftadan Başladı

Okulumuzda eğitim öğretim gören öğrenciler ilk haftadan itibaren Cuma namazlarında görev yapmaya başladır.

14.09.2019 951

Okulumuzda eğitim öğretim gören öğrenciler geçen yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da Cuma namazlarını kıldırıyorlar. Okulların açıldığı ilk hafta Cuma namazını 11. sınıf öğrencisi Ahmet Melih Avcı kıldırdı, müezzinliği ise yine 11. sınıf öğrencisi olan Burak Kaan Güzel yaptı.

Okul Müdürü Bayram Telli; öğrencilerin başarılı bir şekilde görev yaptıklarını, bundan sonraki süreçte öğrencileri camilerde tatbikatlara göndereceklerini bildirdi.

İmam Hatip Meslek Dersleri Öğretmenleri Abdurrahman Kılıç, Muhammed Erinç ve Mehmet Erdem konu hakkında şu değerlendirmeleri yaptılar:

Abdurrahman Kılıç;  "İmam Hatip Liseleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen din görevlilerinin yetiştiği ocak mesabesindedir. Öğrencilerimizin çoğu aynı zamanda İlahiyat Fakültelerine gidiyorlar. Dini eğitimin temeli İmam Hatip Liselerinde atılmaktadır. Öğrencilerimiz dört sene boyunca dini ilimlerin temelini okullarımızda alıyorlar. İlk imamlık görevlerini okulumuzdaki mescidde yapıyorlar."

Muhammed Erinç; "Camilerde yapılan mesleki tatbikatlara Kasım ayı itibariyle başlanıyor. Öğrencilerin ilk defa Cuma namazı kıldırarak heyecanlarını atmaları ve onları yönlendirmemiz için ilk haftadan itibaren öğrencilerimize görev vermeye başladık. Müftülük ile yapılacak toplantı sonrası Kasım ayından itibaren öğrencilerimiz geçen senelerde olduğu gibi camilerde Cuma namazlarında imam ve müezzin olarak görev yapacaklar."

Mehmet Erdem; "Okul mescidimizde her hafta Cuma namazında imam ve müezzinlik görevini öğrencilerimiz yerine getiriyor. Daha fazla sayıda öğrencinin görev yapması için ilk haftadan itibaren görev vermeye başladık. Her sınıf düzeyinde öğrencinin görev alması için çalışmalar yapıyoruz. Okulumuzun Uygulama Camii'nin inşaatı devam etmektedir. Camimizin faaliyete geçmesiyle birlikte mesleki tatbikatları daha rahat bir şeklide yapabileceğiz."

14-09-201914-09-201914-09-201914-09-201914-09-2019

 

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın