Biyoloji Dersleri Uygulamalı Öğretiliyor

Biyoloji Dersleri Uygulamalı Öğretiliyor

Okulumuzda Biyoloji dersleri laboratuvar ortamında işleniyor.

03.03.2019 716

Okulumuzda üç adet laboratuvar bulunmakta olup dersler konularına göre zaman zaman laboratuvarlarda işlenmektedir. Biyoloji dersleri de sık sık laboratuvarda uygulamalı olarak işleniyor.

Biyoloji Öğretmeni Nilgün Kılınç; “Öğrencilere birinci dönemde laboratuvar tanıtımı yaptık. Dersin konusuna göre laboratuvarda ders işliyoruz. Biyoloji dersi sadece teorik yönü olan bir ders değildir. Biyoloji dersinin anlaşılması için laboratuvar dersleri şarttır. Konusuna göre öğrencilere mikroskop ile incelemeler yaptırıyor veya laboratuvarda bulunan maketler aracılığıyla ders işliyoruz. Örneğin organların vücuttaki yerleri maket üzerinde gösteriliyor. Şu anda işlediğimiz Hücre konusuna ait kan hücreleri ve ağız içi epriteli hücreleri öğrencilere mikroskopta gösterildi.” dedi.

Öğrencilerden Aya Husrom ise; "Öğrenciler olarak Biyoloji derslerinin laboratuvarda işlenmesini çok seviyoruz. Biyoloji dersi sayısal bir ders olmasına rağmen teorik bilgiler açısından sözel bilgiler içermekte ve ayrıca uygulama yönü bulunmaktadır. Ders konularınıın laboratuvarda işlenmesi konuları daha iyi anlamamıza katkı sağlıyor." dedi.

03-03-201903-03-201903-03-201903-03-2019

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın