Avrupa Günü

Avrupa Günü

09.05.2021 170

   Avrupa Günü ya da Schuman Günü, Avrupa Birliği tarafından her yıl 9 Mayıs tarihinde 1950 yılındaki Schuman Bildirgesi önerisini anmak için kutlanan gündür. Avrupa Günü, Avrupa Birliği'nde ulusal bayram statüsündedir ve Avrupa Birliği bayrağı ve simgesi Avrupa Günü'nün sembolüdür.

   Avrupa Günü, Avrupa Birliği sayesinde Avrupa kıtası genelinde sağlam temellere oturtulan barış ortamı ile üye ülkeler arasında birlik ve beraberlik kavramlarına vurgu yapılan etkinliklerle kutlanıyor. Avrupa Günü'nde birçok yer Avrupa Birliği bayrağı ve sembolleri ile donatılıyor ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin yöneticileri ve yetkilileri, vatandaşlara Avrupa'nın birliğine dair mesajlar veriyor.

   Okulumuzda da güzel etkinliklerle kutlanan Avrupa Günü pandemi koşullarından dolayı bu sene kutlanamamıştır. Fakat öğrencilerimize günün anlam ve önemini anlatan zoom toplantıları düzenlendi.

09-05-2021

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENCİK MAH. HATAY BUL. HACI SANİ KONUKOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SİTESİ HACI SANİ KONUKOĞLU BLOK NO: 415/1 İÇ KAPI NO: 7 İSLAHİYE / GAZİANTEP


Telefon
(342) 869 5175


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın